Egészben sült sertéstarja snidlinges burgonyapürével

    Hozzávalók 10 személyre

    Sertés tarja legalább 24 órával korábban bepácolva2 kg
    MAGGI Burgonyapüré por300 g
    CHEF® BratenJus100 g
    Víz2,5 l
    Snidling1 csokor
    Friss zöldségek a díszítéshez 
    Olaj 
     
    Bors 

     

    A sertés tarját sütőzacskóban, vagy jénaiban 120C˚-os sütőben először 3 órát, majd 150C˚-on további 1 órát sütjük.
    Amikor a sütési idő a végéhez közeledik, felforralunk 1,5 l vizet, és a MAGGI Burgonyapüréporhoz keverjük, majd 1 percet állni hagyjuk.
    A snidlinget csak tálalás előtt adjuk hozzá.
    A szaft elkészítéséhez 1 l vizet melegíteni kezdünk egy fazékban, és hozzákeverjük a CHEF® Braten Jus-t. Forrás után még 1 percig főzzük.
    Miután a tarját kivettük a sütőből, 17-18 dkg-os szeletekre vágjuk, és magas hőmérsékleten minden oldalára kérget sütünk.
    Tálaláskor a burgonyapüréhez keverjük a snidlinget, és megformázzuk. A megpirult tarja szeleteket a köretre tálaljuk, és meglocsoljuk a mártással.
    Friss zöldségekkel tálaljuk.