
CHEF Roquefort mártás 1l
A már jól ismert CHEF® Hollandi mártásunk mellett idén márciustól bemutatkozik a termékcsalád új tagja: a CHEF® Roquefort mártás!
Vaj | 50 g | |
Liszt | 50 g | |
Tej | 400 g | |
CHEF® Roquefort mártás | 150 g | |
Tojás | 2 | |
Só | 3 csipet | |
Reszelt szerecsendió | 2 g | |
Frissen őrölt bors | 2 g | |
Bébi spenót | 100 g | |
Olíva olaj | 150 g | |
Dió | 100 g |
A tejet feltesszük forrni. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A besűrűsödő lisztet felöntjük a forrásban lévő tejjel, majd kiforraljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Ez a sűrű besamel lesz a felfújtunk alapja. Hozzákeverjük a CHEF® Roquefort mártást a besamelhez. Hagyjuk kihűlni, majd a két tojást is hozzáadjuk és simára keverjük.
Hőálló tálakat kikenünk vajjal, majd liszttel megszórjuk. Ezek a tálakat háromnegyedig töltjük a masszánkkal, majd előmelegített 210 fokos ütőben 15-20 percig sütjük.
Tálalásnál pirított dióval megszórjuk és olíva olajjal meglocsolt bébi spenótot teszünk mellé.