Roquefort sajtfelfújt, bébi spenót, dió

    Hozzávalók

    Vaj50 g
    Liszt50 g
    Tej400 g
    CHEF® Roquefort mártás150 g
    Tojás2
    3 csipet
    Reszelt szerecsendió2 g
    Frissen őrölt bors2 g
    Bébi spenót100 g
    Olíva olaj150 g
    Dió100 g 

     

    A tejet feltesszük forrni. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A besűrűsödő lisztet felöntjük a forrásban lévő tejjel, majd kiforraljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.  Ez a sűrű besamel lesz a felfújtunk alapja. Hozzákeverjük a CHEF® Roquefort mártást a besamelhez. Hagyjuk kihűlni, majd a két tojást is hozzáadjuk és simára keverjük.

    Hőálló tálakat kikenünk vajjal, majd liszttel megszórjuk. Ezek a tálakat háromnegyedig töltjük a masszánkkal, majd előmelegített 210 fokos ütőben 15-20 percig sütjük.

    Tálalásnál pirított dióval megszórjuk és olíva olajjal meglocsolt bébi spenótot teszünk mellé.