Sült Fogas, karfiol, köles, hollandi mártás

    Hozzávalók

    Fogas1 kg
    Köles200 g
    CHEF® Hollandi mártás200 g
    Tej150 g
    Brokkoli1 fej
    Karfiol1 fej
    Olívaolaj 
     
    Bors 

     

    A halat kiszálkázzuk, majd 200 g-os darabokra vágjuk. Megsózzuk, és serpenyőben olívaolajat hevítünk. A bőrős felével lefele elkezdjük sütni. Amikor aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát is fehéredésig sütjük. A karfiol felét apró rózsákra szedjük, majd egy tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval ízesítjük. 180 C˚-os sütőben aranybarnára sütjük. A karfiol másik felét feltesszük sós vízben főni. Amikor megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a tejet és leturmixoljuk.

    A kölest sós, borsos vízben megfőzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, majd mandolin segítségével vékonyra szeleteljük. Enyhén sós vízben 1 percig forraljuk, majd lehűtjük. Olívaolajjal lelocsoljuk.

    Tálalásnál a pürét a tányérra helyezzük, rákanalazzuk a kölest és a tetejére tesszük a megsült halat. A sült karfiolokat és a brokkoli szeleteket köré helyezzük. A CHEF® Hollandi mártást tetszés szerint a halra vagy a hal köré tehetjük.