Csirkés-gombás üvegtészta

    Hozzávalók

    Csirkemell1kg
    Sárgarépa150 g
    Vöröshagyma150 g
    Ördögszekér gomba200 g
    Shimeji gomba125 g
    üvegtészta300 g
    CHEF Gombás Alaplé-koncentrátum60 ml
    CHEF Ázsiai ízesítésű Alaplé-koncentrátum20 ml
    Víz 
    Keményítő2 ek
    Mungóbab csíra1 doboz

     

    A csirkemellet felcsíkozzuk és sóval, borssal ízesítjük. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük. Az ördögszekér gombát félbe vágjuk, a shimeji gombát levágjuk a száráról.

    A csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük pirítani. Miután aranybarnára pirult, hozzátesszük a zöldségeket, és roppanósra pirítjuk őket. 60 ml CHEF Gombás alaplé-koncentrátumot összekeverünk 2 liter vízzel. Ebben az ízes lében főzzük meg az üvegtésztát.

    A megfőtt üvegtésztát összekeverjük a pirított zöldséggel és csirkemellel, majd hozzáöntünk 1 liter vizet és 20 ml CHEF Ázsiai ízesítésű alaplé-koncentrátumot. 2 evőkanál keményítővel besűrítjük az ételünket.

    Tálalásnál mungóbab vagy póréhagyma csírával díszíthetjük az ételünket.