Tejfölös zöldbableves

  • 10 Főre
  • 113 kcal/adag

ELKÉSZÍTÉS

zöldbab 600 g
tejföl, 12%-os 300 g
vöröshagyma 100 g
búzaliszt 80 g
MAGGI Friss Ízek Zellerkrémleves 30 g
MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 10 g
petrezselyemzöld 10 g
fokhagyma 4 g
jódozott só 1 g
feketebors 0,9 g
  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük egy kevés vízzel, beleszórjuk a sót, borsot, a petrezselyemzöldet és a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, MAGGI Friss Ízek Zellerkrémlevest.
  2. Amikor megpuhult a zöldbab, a tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, majd alaposan összeforraljuk.

TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT

Energia 113 kcal / 471 kJ
Fehérje 4,2 g
Zsír 3,8 g
Szénhidrát 15,1 g
Hozzáadott cukor 0,5 g
Ásványi anyagok 
Nátrium 161,8 mg
Számított só 404,4 mg
Zsírsavak 
Telített zsírsav 1,9 g