Csirkeraguleves gazdagon

  • 10 Főre
  • 186 kcal/adag

ELKÉSZÍTÉS

csirkehús 400 g
tejföl, 12%-os 300 g
fagyasztott zöldborsó 300 g
sárgarépa 150 g
csiperke 100 g
zeller 50 g
petrezselyemgyökér 50 g
citromlé 50 g
búzaliszt 50 g
vöröshagyma 50 g
karalábé 50 g
napraforgóolaj 30 ml
MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap 30 g
petrezselyemzöld 10 g
MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 10 g
jódozott só 1 g
tárkony 0,6 g
feketebors 0,5 g
  1. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, tárkonnyal, hozzáadjuk a szeletelt gombát.
  2. Átpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, apróra vágott vegyes zöldségeket, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
  3. Ha félig megpuhultak, felengedjük vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, és a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, elkeverjük.
  4. Ha szükséges, visszapótoljuk az elpárolgott vizet, majd, amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a tejfölös habarással besűrítjük, majd alaposan összeforraljuk, utóízesítjük citromlével, petrezselyemzölddel.

TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT

Energia 186 kcal /778 kJ
Fehérje 14,1 g
Zsír 7,6 g
Szénhidrát 14,6 g
Hozzáadott cukor 0,7 g
Ásványi anyagok 
Nátrium 362 mg
Számított só 905 mg
Zsírsavak 
Telített zsírsav 2,5 g