

ELKÉSZÍTÉS
csirkehús | 400 g |
tejföl, 12%-os | 300 g |
fagyasztott zöldborsó | 300 g |
sárgarépa | 150 g |
csiperke | 100 g |
zeller | 50 g |
petrezselyemgyökér | 50 g |
citromlé | 50 g |
búzaliszt | 50 g |
vöröshagyma | 50 g |
karalábé | 50 g |
napraforgóolaj | 30 ml |
MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap | 30 g |
petrezselyemzöld | 10 g |
MAGGI Friss Ízek Ételízesítő | 10 g |
jódozott só | 1 g |
tárkony | 0,6 g |
feketebors | 0,5 g |
- Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, tárkonnyal, hozzáadjuk a szeletelt gombát.
- Átpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, apróra vágott vegyes zöldségeket, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
- Ha félig megpuhultak, felengedjük vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, és a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, elkeverjük.
- Ha szükséges, visszapótoljuk az elpárolgott vizet, majd, amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a tejfölös habarással besűrítjük, majd alaposan összeforraljuk, utóízesítjük citromlével, petrezselyemzölddel.
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT
Energia | 186 kcal /778 kJ |
Fehérje | 14,1 g |
Zsír | 7,6 g |
Szénhidrát | 14,6 g |
Hozzáadott cukor | 0,7 g |
Ásványi anyagok | |
Nátrium | 362 mg |
Számított só | 905 mg |
Zsírsavak | |
Telített zsírsav | 2,5 g |