Francia hagymaleves

  • 10 Főre
  • 190 kcal/adag

ELKÉSZÍTÉS

vöröshagyma 800 g
tejföl, 12%-os 300 g
búzaliszt 100 g
napraforgóolaj 50 ml
MAGGI Friss Ízek Fehér krémmártás alap 30 g
MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 10 g
petrezselyemzöld 8 g
tej, 1,5%-os 5 dl
feketebors 1 g
jódozott só 1 g
szerecsendió 0,6 g
  1. A vöröshagymát felaprítjuk, majd az olajon megpirítjuk.
  2. Kevés lisztet szórunk rá, picit tovább pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel, beleszórjuk a fűszereket és a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt.
  4. A MAGGI Friss Ízek Fehér krémmártás alapot elkeverjük egy kevés vízben és tejben, majd hozzáöntjük a hagymához.
  5. Mikor a hagyma teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és alaposan összeforraljuk.
  6. Tálaláskor reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.
  7. Levesbetétnek MAGGI Zöldfűszeres zsemlekockát javaslunk hozzá.

TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT

Energia 190 kcal / 795 kJ
Fehérje 5,5 g
Zsír 9,3 g
Szénhidrát 20,7 g
Hozzáadott cukor 0,6 g
Ásványi anyagok 
Nátrium 219,3 mg
Számított só 548,3 mg
Zsírsavak 
Telített zsírsav 3,1 g