Palócleves

  • 10 Főre
  • 270 kcal/adag

ELKÉSZÍTÉS

zöldbab 700 g
burgonya 500 g
sovány sertéshús 400 g
tejföl, 12%-os 300 g
vöröshagyma 100 g
búzaliszt 100 g
napraforgóolaj 50 g
MAGGI Friss Ízek Gulyásleves alap 10 g
petrezselyemzöld 10 g
fokhagyma 8 g
feketebors 1 g
jódozott só 1 g
édeskömény mag 0,3 g
babérlevél 0,1 g
  1. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük az apró kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük a szükséges vízmennyiséggel, és lefedve félpuhára főzzük.
  3. Ahogy a víz felforr, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Gulyásleves alapot is. Hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, majd fedő alatt puhára főzzük.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és alaposan összeforraljuk.

TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT

Energia 270 kcal / 1130 kJ
Fehérje 14 g
Zsír 12,3 g
Szénhidrát 25,4 g
Hozzáadott cukor 0,06 g
Ásványi anyagok 
Nátrium 139,4 mg
Számított só 348,3 mg
Zsírsavak 
Telített zsírsav 3,7 g