Zöldborsókrémleves

  • 10 Főre
  • 174 kcal/adag

ELKÉSZÍTÉS

zöldborsó 700 g
tejföl, 12%-os 300 g
vöröshagyma 100 g
búzaliszt 80 g
MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap 30 g
napraforgóolaj 30 g
petrezselyemzöld 10 g
MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 5 g
fokhagyma 3 g
jódozott só 1 g
feketebors 0,9 g
  1. A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a pürésített fokhagymát.
  2. Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, együtt pároljuk, majd meghintjük liszttel és felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, és a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, a sót, borsot. (Az ételízesítő mellett a só elhagyható, így alacsonyabb nátriumtartalmú ételt kapunk).
  3. Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük, jól összeforraljuk.
  4. Levesbetétnek MAGGI Zöldfűszeres zsemlekockát javaslunk hozzá.

TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT

Energia 174 kcal / 727 kJ
Fehérje 7,6 g
Zsír 7 g
Szénhidrát 19,7 g
Hozzáadott cukor 0,3 g
Ásványianyagok 
Nátrium 403,1 mg
Számított só 1007 mg
Zsírsavak 
Telített zsírsavak 2,3 g