Károlyi-saláta

  • 10 Főre
  • könnyű

Elkészítés

Hozzávalók (10 főre):

THOMY Light Majonéz700 ml
burgonya500 g
paradicsom300 g
kovászos uborka200 g
csemegepaprika200 g
fejes saláta4 db
tojás5 db
tejszín100 ml
őrölt fehérbors 
kevés mustár 
porcukor 

 

Elkészítés:

  1. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk,ha kihűlt vékony karikákra felvágjuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  3. A THOMY Light Majonézbe keverünk kevés mustárt, porcukrot, tejszínt, őrölt fehérborsot.
  4. A megmosott paradicsomot, magháztalanított paprikát, levétől lecsepegtetett kovászos uborkát vékonyan felkarikázzuk.
  5. A megmosott, lecsepegtetett fejes salátákat ujjnyi vastagságú metéltre vágjuk.
  6. Az összes előkészített nyersanyagot keverőtálba tesszük, ráöntjük az ízesített majonézt, lazán átkeverjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.