Mit kell tudni a flexiteriánus étrendről?

Kedd, January 4, 2022

És miért fontos ez egy vendéglátóipari vállalkozás számára?

flexiteriánus étrend

Napjainkban a húsmentes étkezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Van, aki teljesen törölte étrendjéből az állati eredetű alapanyagokat, míg mások inkább alkalmanként iktatnak be egy-egy húsmentes napot vagy fogást.

A húsmentes táplálkozási szokásokról kérdeztük Sárga Diánát, a Nestlé dietetikusát. 

„A vegetáriánus étrendnek számos változata létezik. A flexitáriánus étrend ezek közül a legmegengedőbb forma. A flexiteriánusok „egyszerűen” kevesebb húst fogyasztanak, mint a hagyományos étrendek követői.” – mondja Diána. „A flexiteriánusok étrendjükben csökkentik az állati eredetű élelmiszerek, illetve kifejezetten a hús fogyasztását, ezzel párhuzamosan pedig több növényi eredetű alapanyagból készült élelmiszert fogyasztanak. A flexiteriánus étrend tehát nem bizonyos élelmiszerek elhagyását jelenti, sokkal inkább új összetevők, új élelmiszerkategóriák hozzáadására, az étrend kibővítésére, változatosabbá tételére buzdít.” 

Ez a fajta flexitáriánus, vagy rugalmas vegetáriánus étrend nemcsak egészségesebb, de a bolygónk számára is kedvezőbb. 

Egy 2017-ben folytatott nemzetközi tanulmány szerint az emberek mintegy 30%-a szívesen váltana kevesebb húst tartalmazó vagy húsmentes étrendre. Egyre többen próbálják ki és választják rendszeresen a növényi élelmiszerek jelentette változatosságot anélkül, hogy teljesen lemondanánk a húsfogyasztásról. 

A megnövekedett fogyasztói igényeknek köszönhetően ma már egyre több és egyre jobb minőségű növényi alapú élelmiszer kapható.  

A Nestlé növényi alapú GARDEN GOURMET® termékcsaládja Európa második legnagyobb vegetáriánus márkája a vegetáriánusok, vegánok és flexitáriánusok igényeit egyaránt kielégíti.  

A GARDEN GOURMET® termékcsalád ideális mindazok számára, akik gyakran fogyasztanak húsos ételeket, de életmódjukban, étkezési szokásaikban készek némi változtatásra. 

Próbálja ki a növényi alapú portfóliónk tagjait és élvezze a belőlük elkészített ízletes fogásokat! 

A GARDEN GOURMET® termékek: 

  • hozzájárulnak a megfelelő minőségű és mennyiségű napi fehérjebevitelhez,  
  • kreatív és ízletes lehetőségeket kínálnak vegánok, vegetáriánusok és flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.