Chili sin Carne

A magas fehérjetartalmú GARDEN GOURMET® Vegan Darált kiváló választás ízletes ételek növényi alapú, vegán vagy vegetáriánus elkészítéséhez. A Vegán Darált gyönyörűen magába szívja a fűszereket így a maximális íz élményt nyújt ételeinek. A GARDEN GOURMET® Vegan Darált segítségével könnyedén elkészítheti kedvenc a darált húsból készült receptjei húsmentes válozatát, mint például ezt a Chili sin Carne-t.

    Hozzávalók 10 adaghoz

    GARDEN GOURMET® Vegán darált2 kg
    paradicsom10 kg
    zúzott fokhagyma100 g
    chili por50 g
    kömény por80 g
    Sűrített paradicsom püré20 g
    Vegán krém (tejföl helyettesítő)300 g
    Piros paprika3 db
    Zöld paprika3 db
    Előfőzött vörös bab1 kg
    Friss koriander10 g
    Olívaolaj100 ml
    vöröshagyma5 db
    tortilla lap10 db

     

    Elkészítési mód:

    1. Olvassza ki főzés előtt a Garden Gourmet Vegán Daráltat.
    2. Vágja fel a 1cm-es kockákra a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd melegítse fel az olívaolajat egy nagy edényben.
    3. Olívaolajon pirítsa körülbelül 5 percig a hagymát és a fokhagymát. Ezután adja a hagymákhoz GARDEN GOURMET®Vegan Daráltat és süsse 10 percig.
    4. Adja hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a köményt, a chiliport és a paradicsompürét, és főzze tovább 20 percig.
    5. Ezután jöhet hozzá a főtt vörös bab és az apróra vágott koriander.
    6. Végezetül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze.
    7. Tálalja az elkészült Chili sin carne-t egy tortillára pakolva guacamole salátával és vegán krémmel (tejföl alternatívával.)

     

    Séf tippje: Keserű ízélményért adjon egy kevés étcsokoládét az ételhez.